Messiho stále máta nepremenená penalta, chce viac trofejí

18.07.2012 Celý región

Barcelona 18. júla (TASR) - Futbalista FC Barcelona Lionel Messi je tímový hráč. Potvrdil to na stredajšej tlačovej konferencii, kde zdôraznil, že cieľom na nasledujúcu sezónu je zisk trofejí a nie prekonanie jeho gólového rekordu z uplynulého ročníka.

Argentínčan zaznamenal v minulej sezóne v drese "blaugranas" celkovo 73 presných zásahov. V tej nasledujúcej chce dvíhať predovšetkým klubové trofeje. "Nebudem upriamovať pozornosť na prekonanie môjho streleckého rekordu, to nie je môj cieľ. Chcem napredovať ako hráč a odovzdať viac pre tím. Dúfam, že ešte mám priestor na zlepšovanie sa. Mojím cieľom je vyhrať viac trofejí," uviedla hviezda katalánskeho veľkoklubu.

Uplynulá sezóna nebola pre Barcelonu až taká úspešná. V Primera Division ich predbehol konkurenčný Real Madrid, v semifinále Ligy majstrov ich vyradila Chelsea Londýn. "Dúfam, že opäť dokážeme vyhrávať všetko. Viem, že je to veľmi náročné, ale bolesť z vypadnutia v semifinále s Chelsea, kde som nepremenil pokutový kop a prehra s Realom na Nou Camp, ešte neprebolela," uzavrel Messi.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región